17. oktobra 2023 bo iz Arnes Spleta umaknjena tema Erudito. Teme se ne posodablja več in je zastarela. Na ta dan bo vsem spletiščem, ki še vedno uporabljajo Erudito, tema samodejna spremenjena na Academico Pro 3.

Priporočamo, da temo še pred navedenim datumom spremenite sami. To lahko storite v Nadzorni plošči spletišča v meniju Videz > Teme. Izbirate lahko med več različnimi temami, pri čemer je potrebno upoštevati, da ima vsaka svoje značilnosti in da je ob menjavi teme morda potrebno nekatere nastavitve ročno prilagoditi. Prehod iz Erudito na Academica Pro 3 priporočamo, ker sta obe produkt istega razvijalca in sta si podobni tako po izgledu kot delovanju.

Spodnja navodila opisujejo, kaj je potrebno storiti ob prehodu iz Erudito na Academica Pro 3, da bo spletišče z novo temo čim bolj podobno staremu.

Priporočene nastavitve ob prehodu iz Erudito na Academica Pro 3

Obe temi temeljita na gradnikih, ki jih se jih nastavlja v meniju Videz > Gradniki. Ob spremembi teme se položaj določenih gradnikov spremeni:

  1. Gradniki se iz desne stranske vrstice prestavijo v levo. To se lahko popravi v zgoraj omenjenem meniju, tako da se gradnike prestavi iz Sidebar: Left Column v Sidebar: Right Column.
  2. Gradniki iz skrajnega desnega roba noge, se prestavijo med neaktivne. Po želji se jih lahko doda nazaj v nogo ali kam drugam.
  3. Če je bil na Erudito omogočen prikaz najnovejših prispevkov, se bodo te ob prehodu na Academico Pro 3 skrili. Njihov prikaz se ponovno omogoči tako, da se gradnik WPZOOM: Recent Posts ali gradnik Najnovejši prispevki prestavi med aktivne, na želeno mesto.

 

Dostopnost