Prijava in uporaba

Za prijavo potrebujete NetID in geslo, ki ste ju dobili pri svoji domači organizaciji (svojem ponudniku identitete – fakulteti, šoli, inštitutu …).

NetID je navadno oblike nekaj@vasaorganizacija.si (pred znakom @ je lahko npr. ime.priimek, vpisna številka, jk1234 ipd.).

Če pri domači organizaciji še niste dobili NetID-ja, lahko za prijavo uporabite guest.arnes.si uporabniško ime in geslo. V tem primeru je vaš NetID uporabniskoime@guest.arnes.si.

V nadaljevanju smo pripravili navodila za prijavo v storitev  Arnes Splet, postopek prijave pa je enak pri vseh storitvah, ki zahtevajo prijavo AAI.

Za prijavo smo uporabili Arnesov NetID.

Na zgornji desni strani poiščite gumb AAI PRIJAVA.

Našli ga boste na desni strani, pod gumbom Ustvarite novo spletno mesto. Kliknite na povezavo.

Odpre se okno s seznamom ponudnikov identitete. Izberite organizacijo, ki vam je izdala NetID (v našem primeru je to Arnes). Če vaše organizacije ni na seznamu ali niste prepričani, kaj izbrati, se obrnite na pristojno službo v domači organizaciji.

Ob kliku na izbranega ponudnika identitete se odpre stran s prijavnim obrazcem.

Vnesite svoj NetID (v našem primeru je to jkranj@guest.arnes.si) in geslo ter kliknite gumb .

Po uspešni prijavi se izpišejo vaši podatki, ki bodo posredovani storitvi, v katero se prijavljate. Za nadaljevanje potrdite, da se strinjate – kliknite gumb Da, nadaljuj.

S tem je prijava v storitev uspešno zaključena.

Dostopnost