Na Arnes Splet je dodan nov vtičnik Arnes Pridružitev Spletišču, ki uporabnikom omogoča, da se vašemu spletišču pridružijo z vlogo Naročnik

Omogočanje vtičnika

Če želite vtičnik uporabljati, ga morate najprej omogočiti v nadzorni plošči na seznamu vseh vtičnikov.

Dodajanje in prikaz gumba za pridružitev

Obiskovalcem vašega spletišča pridružitev z vlogo Naročnik omogočite tako, da v poljubno stran ali prispevek vstavite kratko kodo [site_subscribe]. Besedilo gumba za pridružitev lahko po želji spremenite z uporabo kratke kode [site_subscribe text=”poljubno_besedilo”].

Če obiskovalec vašega spletišča ni prijavljen v storitev Arnes Splet, gumba za pridružitev vašemu spletišču ne bo videl. Na spodnjih primerih je viden prikaz gumba za prijavljenega uporabnika:

  • Če uporabnik še ni član vašega spletišča.

  • Če je uporabnik oddal zahtevek za pridružitev.

  • Če je uporabnikov zahtevek za pridružitev zavrnjen in ni izbrisan. 

  • Če je uporabnikov zahtevek za pridružitev potrjen.

Nastavitve vtičnika in upravljanje zahtevkov

Nastavitve vtičnika spreminjate po postopku Nadzorna plošča > Uporabniki > Arnes pridružitev spletišču.

Možnost Zahtevaj ročno potrjevanje je privzeto omogočena. To pomeni, da boste morali prošnjo vsakega uporabnika, ki se želi vašemu spletišču pridružiti, potrditi ročno. Če želite, da je uporabnik na vaše spletišče kot Naročnik dodan brez predhodne odobritve, kljukico pri možnosti odstranite. V slednjem primeru bo uporabnik na vaše spletišče kot Naročnik dodan samodejno, Stanje njegovega zahtevka pa bo na seznamu Arnes Pridružitev Spletišču vidno kot Potrjeno.

Če možnost Zahtevaj ročno potrjevanje pustite omogočeno, morate torej zahtevke za pridružitev na vaše spletišče potrditi oz. zavrniti ročno, tako da najprej označite izbranega uporabnika in nato kliknete na Potrdi pridružitve ali Zavrni pridružitve. Če zahtevka ne izbrišete, lahko svojo odločitev naknadno spremenite (primer: potrdite zahtevek uporabnika, ki ste ga v preteklosti že zavrnili). Status zahtevka je viden v stolpcu Stanje. Dokler zahtevka s klikom na možnost Izbriši pridružitvene zahtevke iz seznama zahtevkov ne odstranite, uporabnik ne bo mogel ponovno oddati zahtevka za pridružitev na vaše spletišče.

Odstranjevanje uporabnika iz vašega spletišča

Če zahtevek uporabnika potrdite, bo postal član vašega spletišča, kar bo vidno tudi na Nadzorna plošča > Uporabniki. Iz vašega spletišča ga lahko odstranite s klikom na možnost Odstrani. V tem primeru se bo Stanje zahtevka dotičnega uporabnika na seznamu Arnes Pridružitev Spletišču povrnilo v Na čakanju.

 

 

 

Dostopnost