Na Arnes Splet smo dodali vtičnik Email Address Encoder ✪. Vtičnik zakodira e-poštne naslove navedene na spletišču in jih zaščiti pred roboti, ki bi jih zlorabili za namen pošiljanja neželene pošte. Vtičnik bo nadomestil podoben obstoječi vtičnik Email Encoder – Protect Email Addresses oz. Email Encoder – Zaščitite e-poštne naslove, ki bo zaradi nekompatibilnosti z nekaterimi temami odstranjen 3.10.2023. Uporabniki spletišč spremembe ne bodo opazili.

Vtičnik se aktivira v nadzorni plošči na seznamu vseh vtičnikov. Po aktivaciji bo večina naslovov na spletišču samodejno zaščitenih. Za najboljšo zaščito lahko uporabite spodnje nastavitve.

 

Nastavitve vtičnika

Nastavitve vtičnika se nahajajo v nadzorni plošči pod Nastavitve > Email Encoder.

Prva nastavitev Iskanje e-poštnih naslovov določa ali je zaščita aktivna in katere dele spletišča zaščiti. Možnost Kodiranje na celotnem spletišču zaščiti vse naslove na spletišču. To je priporočena nastavitev.

 

Druga nastavitev Za zaščito e-poštnih naslovov uporabi omogoča izbiro metode za zaščito naslovov. Privzeto je izbrana možnost HTML entitete, ki je primerna za večino spletišč. Če opazite, da nekateri naslovi ostajajo nezaščiteni ali zaščita povzroča kakšne težave, lahko to nastavitev spremenite.

 

Ostalih nastavitev ni potrebno spreminjati.

Morebitne spremembe se potrdi z gumbom Shrani spremembe.

 

Dostopnost