Nov vtičnik Omogoči zamenjavo datoteke omogoča, da obstoječo datoteko v predstavnostni knjižnici zamenjate z drugo, pri čemer se nova datoteka avtomatsko pojavi na vseh povezavah na katerih je bila prej stara. Nova funkcionalnost je na voljo v predstavnostni knjižnici.

Na seznamu vseh datotek, se poleg že obstoječih povezav pojavi možnost zamenjaj datoteko. Alternativno lahko kliknete kar na izbrano sliko in v desni stranski vrstici bo vidna ista povezava. Klik na to povezavo odpre stran vtičnika, na kateri lahko izbrano datoteko zamenjate z novo, ki jo naložite iz svojega računalnika. Nova datoteka, ki jo nalagate naj bo iste vrste kot stara, ki jo želite zamenjati. To pomeni, da se jpg zamenja z jpg, pdf s pdf itn. Kakšno je ime nove datoteke, ki jo nalagate ni pomembno, saj jo vtičnik samodejno preimenuje, tako da se ujema s staro.

 

Svetujemo, da ohranite privzete nastavitve vtičnika. Pri možnostih zamenjave naj ostane izbrana možnost samo zamenjaj datoteko:

 

Pri izbiri datuma pa ohranite prvotni datum nalaganja originalne datoteke:

 

S klikom na gumb Naloži v spodnjem levem kotu se postopek zamenjave zaključi.

 

Prednost vtičnika je, da pri posodabljanju oz. zamenjavi obstoječih datotek ni potrebno ročno popravljati vseh povezav na strani.

Dostopnost