Politika piškotkov | Arnes Splet

Spletišča na Arnes Spletu uporabljajo piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika, ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

  1. začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
  2. lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletišče, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletišče vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Katere piškotke uporablja Arnes Splet?

Spletišča uporabljajo le piškotke, ki so nujni za delovanje storitve ali izvedbo zahtevanih funkcionalnosti.

Vsi podatki, vezani za vaš obisk spletišča, so v anonimizirani obliki shranjeni na strežnikih javnega infrastrukturnega zavoda Arnes.

Seznam piškotkov na spletišču

Piškotki, nujni za delovanje spletišča

Nujni piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno, zato jih ne morete izključiti.

Piškotek Vrsta Trajanje Opis
SimpleSAMLSessionID nujni seja Uporablja se za spremljanje sej na spletišču. Omogoča uporabnikom, da ostanejo prijavljeni v storitev.
wordpress_test_cookie nujni seja Piškotek za preverjanje, ali brskalnik podpira piškotke. To je testni piškotek in ne vsebuje podatkov, s katerimi bi bilo možno določiti uporabnika.
privacy_policy_notification nujni 1 leto Piškotek za obvestilo o politiki zasebnosti

Piškotki, nujni za izvedbo zahtevane funkcionalnosti

Piškotki, nujni za izvedbo zahtevane funkcionalnosti za dostopnost spletišč omogočajo ustavitev premikov, nastavitev kontrastov, velikosti in tipov pisav ter podčrtavanje povezav. Spletna stran te piškotke naloži ob izbiri posameznih nastavitev dostopnosti. Uporabnik nastavitve dostopnosti vključi sam.

Piškotek Vrsta Trajanje Opis

sogo_animation_off

nujni -funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Ustavi premike)
sogo_bnc nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Črno/Belo)

sogo_contrasts

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Temni kontrast)

sogo_contrasts_white

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Svetli kontrast)

sogo_font_2

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Nastavitev velikosti pisave)

sogo_font_3

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Nastavitev velikosti pisave)

sogo_font_increase

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Nastavitev velikosti pisave)

sogo_readable_font

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Berljiva pisava)

sogo_underline_links

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Podčrtaj povezave)

Piškotki, nujni za prijavljene uporabnike

Piškotki, nujni za izvedbo zahtevane funkcionalnosti za prijavljene uporabnike omogočajo osnovne funkcije upravljanja s spletišči. Prijavo v spletišče uporabnik opravi sam.

Piškotek Vrsta Trajanje Opis
wp-settings-{user_id} nujni 1 leto Uporablja se za prikaz uporabnikovih skrbniških nastavitev. Številka na koncu je uporabnikov ID v podatkovni zbirki. Uporablja se tudi za prilagojen prikaz skrbniškega vmesnika in vmesnika za pregled spletišča.
wp-settings-time-{user} nujni 1 leto Čas, ko je bil piškotek wp-settings-{uporabnik} ustvarjen. Številka na koncu je uporabnikov ID v podatkovni zbirki. Uporablja se tudi za prilagojen prikaz skrbniškega vmesnika in vmesnika za pregled spletišča.
wordpress_logged_in_{hash} nujni seja Zapomni si uporabnikovo sejo. Nakazuje, da ste prijavljeni in vaše uporabniško ime. Namenjen za uporabo v večini vmesnika.
wordpress_sec nujni seja Piškotek hrani podatke o vaši avtentikaciji. Uporaba je omejena na skrbniški vmesnik (/wp-admin/).
SimpleSAMLAuthToken nujni odstranjen, ko zaprete brskalnik Uporablja se za vodenje uporabnikove seje po prijavi.

 

Dostopnost