Čez poletje smo za vas nadgradili Arnes Splet. Poskrbeli smo za varnost spletišč, ki gostujejo na Arnes Spletu, saj smo vsa spletišča opremili s certifikatom SSL (Secure Socket Layer). Spletišča smo tako še dodatno zaščitili, sedaj uporabljajo varne povezave prek protokola HTTPS (HyperText Transport Protocol Secure).

Pri protokolu HTTP prenos podatkov ni zavarovan in se podatki med uporabnikom in strežnikom prenašajo v berljivi obliki. To pomeni, da bi lahko nekdo prestregel podatke, ki so se izmenjevali med uporabnikom in strežnikom, na katerem spletišče gostuje.

Protokol HTTPS poskrbi, da so ti podatki šifrirani. Uporabniki to najlažje vidite pri URL obliki spletnega mesta, ki se zdaj začne s https: (na primer https://splet.arnes.si). Na spletni strani se v naslovni vrstici pojavi tudi znak zaklenjene ključavnice, kar pomeni, da uporabljate šifrirano oziroma varno povezavo.

 

 

 

Primeri naslovne vrstice z označenimi znaki, ki pomenijo, da uporabljate varno povezavo

 

Če vaša spletna stran ne gostuje na našem strežniku, vam bodo prav prišle dodatne informacije o varnem prenosu podatkov med strežniki in uporabniki ter overjenih digitalnih potrdilih za strežnike.

V obeh primerih poskrbite za varnost vašega računalnika in podatkov. Predlagamo vam, da sledite varnostnim smernicam, spremljate www.varninainternetu.si in se prijavite na obveščanje o novostih storitev Arnes prek spletne pošte.

Dostopnost