Spletišča, ki ste jih ustvarili na Arnes Spletu, uporabljajo piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi brskalniku vaših obiskovalcev in shrani na njihov računalnik ali mobilno napravo. Ob kasnejših obiskih se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku.

Spletišča na Arnes Spletu primarno uporabljajo le piškotke, ki so nujni za delovanje spletišč ali izvedbo funkcionalnosti, ki jih zahteva uporabnik, na primer za hrambo nastavitev, omogočanje prijavne seje uporabnika in upravljanje nastavitev dostopnosti spletišča.

Na Arnesu vam želimo omogočiti, da lahko skrbniki spletišč sami urejate prikaz in besedilo obvestila o politiki zasebnosti ali politiki uporabe piškotkov na vašem spletišču. Seveda vam bo na voljo tudi privzeto obvestilo, ki smo ga pripravili na Arnesu in ga boste lahko po potrebi prilagodili. Kljub temu priporočamo dobro prakso, da za vsako spletišče postavite lastno stran, namenjeno tematiki. Določeni vtičniki lahko za svoje delovanje potrebujejo piškotke, ki jih morate dodati v seznam piškotkov.

Namensko orodje za urejanje izjave o zasebnosti je na voljo skrbnikom in je dosegljivo na nadzorni plošči.

Več o tem, katere piškotke uporabljajo spletišča na Arnes Spletu, si obiskovalci vaših spletišč lahko preberejo na privzeti strani o Politiki uporabe piškotkov.

Vsem spletiščem smo omogočili dostop do vtičnika Cookie Law Info, ki se trenutno primarno uporablja za prikaz povezave do izjave o zasebnosti in politiki uporabe piškotkov. Če želite, lahko v spletišče vključite poljubno povezavo do izjave o zasebnosti, tako da prilagodite gumb Politika zasebnosti. Vtičnik morate na svojem spletišču najprej omogočiti.

Nastavitve vtičnika so nato dosegljive v levi orodni vrstici na nadzorni plošči vašega spletišča. Najprej morate v nastavitvah vtičnika odpreti razdelek Prilagajanje gumbov.

Vsebino v polju Odpri povezavo v poglavju Povezava Politika zasebnosti lahko nadomestite s povezavo do svoje strani s politiko o zasebnosti.

Dostopnost