Ob vstopu v storitev Arnes Splet boste opazili nekaj sprememb, saj smo le-tega nadgradili na novo različico. Posodobljena različica Arnes Splet vam omogoča lažje urejanje medijev in tako izboljša vaše spletno doživetje.

Najpomembnejša novost je popolnoma nov urejevalnik blokov, Gutenberg, ki je prišel z najnovejšo posodobitvijo WordPress 5.0. V tem urejevalniku obstajajo bloki za vse vrste stvari: odstavke, sezname, kodo, slike, naslove itd. Vsak blok, ki ga dodate, ima svoje nastavitve in postavitev, vsak blok, ki ga ustvarite in natančno nastavite, pa lahko shranite kot blok za večkratno uporabo in ga ponovno uporabite v novi objavi. Če želite še vedno uporabljati stari urejevalnik, lahko vključite vtičnik Classic Editor. V kolikor želite uporabljati NextCellent Gallery v prispevkih/straneh brez vtičnika Classic Editor, morate dodati nov blok tipa ‘Classic’, v katerega je vgrajen stari urejevalnik.

Za pomoč pri delu z Gutenbergom pripročamo stran https://gogutenberg.com.

Nadgradnja vam ponuja tudi nove barvne možnosti za več blokov. To vam omogoča, da ustvarite še bolj privlačne postavitve svojih objav in strani.

Izberete lahko tudi barve ozadja in besedila za vse bloke znotraj skupinskega bloka.

Pred posodobitvijo ste morali ročno izbrati in naložiti dokumente, slike, ki ste jih želeli vključiti v spletišče. Sedaj to lahko naredite enostavneje z ‘drag&drop’ izbirnikom datotek. Prav tako lahko sedaj sami določite velikost slike.

Vse to in še več novosti pa si lahko sami ogledate in preizkusite na vašem spletišču.

Za več informacij pa smo na voljo na helpdesk@arnes.si

Dostopnost