Na Arnes Spletu smo dodali nov vtičnik SOGO Dostopnost, s katerim boste lahko na enostaven način zagotovili dostopnost svojega spletišča v skladu z zakonom.

Najprej morate na seznamu vtičnikov aktivirati vtičnik SOGODostopnost.

 

Omogočanje vtičnika SOGO Accessibility (če želite povečati sličico, kliknite nanjo)

 

Ko je vtičnik aktiviran, v navpičnem meniju na levi strani najdete novo postavko SOGO Dostopnost, preko katere urejate nastavitve vtičnika. V zavihku Nastavitve prilagajate delovanje vtičnika, npr. ikono gumba za dostopnost, dodajate besedila gumbom, nastavljate pozicijo gumba na strani, spreminjate pisave za izboljšano dostopnosti, onemogočate posamezne funkcionalnosti gumba in podrobno nastavljate velikosti pisave. Prav tako lahko izklopite delovanje vtičnika na mobilnih napravah in/ali tabličnih računalnikih ter dodate in urejate izjavo o zasebnosti.

 

Pregled nastavitev vtičnika SOGO Dostopnost

 

V zavihku CSS nastavljate barve gumba in besedila v odprtem in zaprtem stanju s pomočjo CSS kode za barve. S tem izgled gumba za dostopnost bolje prilagodite in vključite v grafično podobo vašega spletišča.

Zavihek CSS za prilagajanje grafičnega izgleda gumba za dostopnost

 

POMEMBNO: Ko vtičnik SOGO Dostopnost aktivirate, odprite v meniju postavko SOGO Dostopnost in kliknite Shrani nastavitve, tudi v primeru, če ničesar ne spreminjate. S tem zagotovite, da se shranijo privzete nastavitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje vitčnika in spletišča.

Dostopnost