V sklopu nadgradenj, ki jih izvajamo na Arnes Spletu, bomo v ponedeljek, 10. 7. 2017, ob 10. uri dopoldan izvedli nadgradnjo teme Hueman iz različice 1.4.1 na različico 3.3.13. Nova različica prinaša nekaj novosti, predvsem neposredno urejanje vizualne podobe spletišča.

Svetujemo vam, da po nadgradnji pregledate spletno stran, saj obstaja možnost, da boste morali urediti kakšno malenkost in spremeniti katero od nastavitev.

Za pomoč pri urejanju spletišča po nadgradnji smo pripravili pregled nekaterih najpogostejših sprememb. Za vsako smo opisali postopek, kako lahko spletišču povrnete znano podobo.

Spletišče pred nadgradnjo

Spletišče po nadgradnji

Uvoz obstoječih nastavitev spletišča z novo različico teme

Po nadgradnji se spletišče prikazuje v osnovnih barvah teme. Zdi se, da je bilo pravkar ustvarjeno in so vse prilagoditve izginile. Temu ni tako.

Kot skrbnik se prijavite v Nadzorno ploščo in kliknite na Videz -> Prilagodi.

Odpre se urejevalnik spletišča, ki upošteva nastavitve stare teme. Spletišče je v urejevalniku skoraj enako kot pred nadgradnjo.

Kliknite na gumb  in spremembe bodo vidne na spletišču.

Iz zaglavja je izginil logotip

Namesto logotipa je prikazano prazno polje.

Na mestu logotipa kliknite na ikono za urejanje in na levi strani se vam odprejo nastavitve. Kliknite na gumb Izberi logotip in v zavihku Predstavnostna knjižnica izberite logotip. Potrdite s klikom na gumb Izberi.

V koraku Obreži sliko izberite Preskoči obrezovanje. Logotip je nato viden v urejevalniku.

Kliknite na gumb  in spremembe bodo vidne na spletišču.

Leva stranska vrstica – manjka napis SPREMLJAJTE

Na vrhu leve stranske vrstice je bil pred nadgradnjo viden napis SPREMLJAJTE, ki sedaj manjka. V novi različici teme se ta napis pojavi le takrat, ko nastavite vsaj eno povezavo za deljenje vsebine spletišča na družbeno omrežje. Vaše spletišče ima vgrajeno deljenje vsebine prek protokola RSS, zato bomo zanj dodali povezavo.

Če spletišče obiščete kot Skrbnik, se vam na vrhu leve stranske vrstice prikaže navodilo, kako nastavite povezave na družbena omrežja.

Kliknite na povezavo Customize now in na levi strani se odprejo nastavitve. Kliknite na gumb Add New. V polju Select an icon izberite RSS, v polju Social link url vpišite /feed. Kliknite na gumb Add it.

Prikažejo se dodatne nastavitve, katerih ni potrebno spreminjati.

Kliknite na gumb  in spremembe bodo vidne na spletišču.

Barva vrstice glavnega menija

Vrstica glavnega menija se po nagradnji prikazuje v privzeti sivi barvi. Če želite njeno barvo spremeniti, preklopite v način prilagajanja spletišča (Nadzorna plošča -> Videz -> Prilagodi).

V nastavitvah na levi strani se sprehodite do Header Design -> Header Design : colors and others. Pri možnosti Header menu background kliknite na gumb Izberi barvo.

Izberite željeno barvo ter kliknite na gumb  in spremembe bodo vidne na spletišču.

Spletišče po zaključenih spremembah

Dostopnost