Od danes je možna preusmeritev lastne domene na Arnes Splet; tako je lahko sedaj vaše spletišče dosegljivo na poljubni domeni (npr. mojsuperarnessplet.si) in ne zgolj na poljubnoime.splet.arnes.si

Za preusmeritev domene na splet.arnes.si je potrebno dodati domenski zapis (npr. CNAME), ki željeno domeno ali morebitno poddomeno usmeri na splet.arnes.si.

Primer:

NAME                TYPE   VALUE
--------------------------------------------------
www.sola.si.        CNAME  splet.arnes.si.

Uporabniki, ki z domeno gostujejo na Arnesovih DNS strežnikih morajo za preusmeritev poslati zahtevo po elektronski pošti iz tehničenga ali administrativnega kontakta za domeno.

Zahtevek za preusmeritev oz. validacijo domene (sporočilo naj vsebuje točen naslov domene ter trenutni naslov spleta) pošljite na naslov: helpdesk@arnes.si

Uporabniki, ki s svojo domeno gostujejo drugod (na lastnih ali komercialnih DNS strežnikih) morajo po nastavljeni preusmeritivi (zapisih) poslati izpolnjen obrazec za gostovanje domene na Arnesovem strežniku.

Zahtevo za preusmeritev (tudi v imenu posameznikov, npr. v primeru poddomen) lahko podajo zgolj za to upravičene organizacije. 

Dostopnost